“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 28/3/2024, 23:48


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.



Greek Cosmos » Ενημέρωση » Φάκελος » Τεχνολογικές Ειδήσεις » Αμεσες οι ψυχικές επιδράσεις των κοινωνικών δικτύων
Σελίδα 1 από 1 |


efhkal




Αμεσες οι ψυχικές επιδράσεις των κοινωνικών δικτύων  Tromaktikoz

Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχώς έρευνες για την επίδραση που έχει η ενασχόληση με τα λεγόμενα «κοινωνικά δίκτυα» στους χρήστες τους. Η τελευταία έγινε από ειδικούς στις ΗΠΑ οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ενασχόληση με το Facebook ή το Twitter επιδρά στον ψυχισμό των χρηστών, και μάλιστα άμεσα..

Οι συνέπειες

Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και του Πανεπιστημίου Κολούμπια παρακολούθησαν χίλιους χρήστες του Facebook. Διαπίστωσαν ότι μόλις πέντε λεπτά ενασχόλησης με το Facebook είναι αρκετά για να επιδράσουν ψυχικά στον χρήστη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αρκούν πέντε λεπτά παραμονής στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για να εκτοξευθούν ο εγωισμός αλλά και το επίπεδο αυθορμητισμού ενός χρήστη. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτή η απότομη αλλαγή διάθεσης μπορεί να κάνει τον χρήστη να χάσει τον έλεγχο σε διάφορα επίπεδα. Μπορεί ο χρήστης να εμφανίσει επιθετικές ή ακόμη και βίαιες συμπεριφορές. Είναι πιθανό να τον κάνει να τρώει περισσότερο και μάλιστα παχυντικές τροφές. Μπορεί επίσης να τον οδηγήσει σε παράτολμες οικονομικά αποφάσεις με αποτέλεσμα να χάσει πολλά χρήματα.

Οι αιτίες

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται ευρήματα σύμφωνα με τα οποία η ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του ελέγχου ενός ατόμου. Σύμφωνα με τους ερευνητές βασική αιτία για την τόσο γρήγορη και δραστική επίδραση των κοινωνικών δικτύων στον ψυχισμό ενός χρήστη είναι το γεγονός ότι η επικοινωνία είναι απρόσωπη. Οπως υποστηρίζουν, όταν επικοινωνούν δύο άτομα πρόσωπο με πρόσωπο υπάρχουν διάφοροι κοινωνικοί και άλλοι κανόνες οι οποίοι εμποδίζουν συνήθως την άμεση και έντονη αλλαγή της ψυχικής τους κατάστασης.

Οταν όμως η επικοινωνία είναι απρόσωπη και γίνεται ηλεκτρονικά όλοι αυτοί κανόνες «αδυνατίζουν» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ερευνητές. Οι χρήστες τείνουν στο να παρουσιάζουν μόνο τα θετικά σημεία του εαυτού τους με τον βαθμό θετικότητας να αυξάνεται από τα υποστηρικτικά μηνύματα και γενικά την αποδοχή των άλλων χρηστών με τους οποίους επικοινωνούνί. Ετσι αυξάνεται η αυτοεκτίμηση του χρήστη σε βαθμό τέτοιο ώστε να μειώνονται πολύ οι προσωπικές του άμυνες και να χάνει τον έλεγχο αναπτύσσοντας επικίνδυνες για τον ίδιο και τους άλλους συμπεριφορές.

G_SkyKnight




Κοίτα να δεις !! Θα έλεγα πως έχει δίκιο... Thinking No2

efhkal




εγω καπου μπερδευομαι ....δειχνουν τον πραγματικο τους εαυτο?η αυτον που θα ηθελαν να εχουν....οεο? Razz

G_SkyKnight




Το δεύτερο πιστεύω !!!

Αμεσες οι ψυχικές επιδράσεις των κοινωνικών δικτύων  Internet-vs-real-life

Αμεσες οι ψυχικές επιδράσεις των κοινωνικών δικτύων  Stalking-In-Real-Life-vs.-Stalking-on-the-Internet

whiteangel




Αμεσες οι ψυχικές επιδράσεις των κοινωνικών δικτύων  8064623_193424_original

Facebook, twitter, hi5, MySpace.

Αν δεν είστε εγγεγραμμένοι σε ένα από αυτά, τότε μάλλον θεωρείστε... νεάντερταλ

Κατάθλιψη, απομόνωση, εσωστρέφεια, κοινωνική φοβία, διαταραχή ελέγχου των παρορμήσεων, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής,ανάπτυξη ναρκισσιστικής συμπεριφοράς,αντικοινωνικής συμπεριφοράς, μανίας και επιθετικών τάσεων.

Οι ιστοσελίδες τύπου Facebook ενθαρρύνουν τη στιγμιαία αναγνώριση και ικανοποίηση, ικανοποίηση που οφείλεται στο αίσθημα πληρότητας και ευχαρίστησης που νιώθουν ως τμήμα πλέον του παγκόσμιου ιστού. Η αυτοεκτίμηση αυξάνεται αναλόγως με την κοινωνική δικτύωση
Οι σημερινοί νέοι, που χρησιμοποιούν σελίδες κοινωνικής δικτυωσης , αποδίδουν στις πραγματικές τους ταυτότητες λιγότερη αξία σε σύγκριση με τις διαδικτυακές και δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στον αληθινό κόσμο. Νιώθουν κατάθλιψη για την ανικανότητα αυτή, αδυνατούν να αντλήσουν ευχαρίστηση από μη ακραίες καταστάσεις, όπως αυτές που προσφέρει ο εικονικός κόσμος. Για το λόγο αυτό τις επιζητούν και στην πραγματική ζωή, με αποτέλεσμα πολλές φορές να φέρονται αντικοινωνικά. Βιώνουν στερητικά σύνδρομα, όταν δεν έχουν πρόσβαση στο διαδυκτιο και εξαρτούν την αυτοεκτίμησή τους από ένα πληκτρολόγιο .


Το γεγονός αυτό οφείλεται στην πίεση που (αισθάνονται ότι) δέχονται οι χρήστες να δημοσιεύουν διαρκώς ενημερώσεις (updates) στο προφίλ τους για το τι κάνουν στη ζωή τους. «Είναι σαν ένα μίνι ειδησεογραφικό κανάλι του εαυτού σας. Όσο περισσότερους ανθρώπους έχετε (ως «φίλους»), τόσο πιο πολύ θεωρείτε ότι υπάρχει ένα ακροατήριο που σας περιμένει. Είστε περίπου μια μικρή διασημότητα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ακροατήριο, τόσο μεγαλύτερη πίεση αισθάνεστε να πράξετε περιεχόμενο για τον εαυτό σας»


Αμεσες οι ψυχικές επιδράσεις των κοινωνικών δικτύων  E3bcb7a26bd54ad6aeaed33

‘’νευρωτική φυλακή’’. Οι χρήστες δεν ξέρουν αν πρέπει να μείνουν ή να φύγουν, με τον φόβο ότι θα χάσουν κάτι καλo

Για πολλούς είναι ένα μέσο που εξυπηρετεί με γρήγορο, άμεσο, εύκολο και ανέξοδο τρόπο την ανάγκη για διασκέδαση, γνωριμία, συζήτηση, φλερτ, ανταλλαγή απόψεων ή ακόμα και σχέσης. Αναμφισβήτητα, η χρησιμότητά του ως μέσω κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγάλη. Από την άλλη, βλέπουμε πως εύκολα κάποιος κρύβεται πίσω από την ανωνυμία και την προστασία που αυτή προσφέρει και ενώ μπορεί να έχει εκατοντάδες ή χιλιάδες φίλους, στη πραγματική ζωή είναι πιθανό να είναι μόνος

---------------------------------------

και καταληγω τελειως κυνικα!!!!!!

Αν δεν μπορεις να αντιμετωπισεις τον συνανθρωπο σου προσωπο με προσωπο
στον πραγματικο κοσμο
τοτε καλυτερα να σαπισεις στον εικονικο!!!!!

.................................................................................................................................................................................

Μη κλαις ποτέ για ένα όνειρο που τέλειωσε
μονάχα πες ευχαριστώ σ'αυτόν που στο χάρισε.

G_SkyKnight




Πολύ ωραίο whiteangel !!!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες



Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις