“Ο Δικός σου Online Ελληνικός Κόσμος„
Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 23/4/2018, 01:18


Σας ενημερώνουμε πως ως επισκέπτης έχετε μειωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.Για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση, συνδεθείτε με το όνομα και τον κωδικό σας πρόσβασης ή κάντε τώρα την εγγραφή σας απολύτως δωρεάν.Greek Cosmos » Γενική Συζήτηση » Παλιά μπλουτζήν στην υπηρεσία της τέχνης!
Σελίδα 1 από 1 |


avatar
Παλιά μπλουτζήν στην υπηρεσία της τέχνης!Ο Άγγλος καλλιτέχνης Ian Berry βρήκε έναν τρόπο προκειμένου να μην πετάμε τα φθαρμένα -αλλά πολυαγαπημένα- τζην παντελόνια μας,
χρησιμοποιώντας τα για να δημιουργήσει όμορφα έργα τέχνης.Γεννημένος στο Netherton, ο καλλιτέχνης, που σήμερα ζει και εργάζεται στη Σουηδία, παρουσιάζει ανά τον κόσμο την παράδοξη τέχνη του, την οποία ονομάζει «Denimu», και δεν είναι τίποτα άλλο από την «εξέλιξη του denim», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.Η ιδέα της χρησιμοποίησης των παλιών τζην στα έργα του προέκυψε μετά από ένα τηλεφώνημα που έκανε στη μητέρα του προκειμένου να του καθαρίσει το δωμάτιό του στο πατρικό του σπίτι.Το δωμάτιο είχε να καθαριστεί έξι ή επτά χρόνια. Η μητέρα μου συγκέντρωσε πολλά φθαρμένα τζην σε διάφορες αποχρώσεις. Τότε μου ήρθε η ιδέα. Άφησε τη δουλειά μου στη διαφήμιση και ασχολήθηκα αποκλειστικά με την τέχνη. Ήταν μεγάλο ρίσκο», λέει ο Ian.Και δεν είχε άδικο για την απόφασή του αυτή, καθώς τα έργα του πολύ σύντομα έγιναν sold out στη Σουηδία και στις ΗΠΑ, ενώ κοσμούν σήμερα διάφορες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές ανά τον κόσμο.Η διεθύντρια της Πινακοθήκης «Catto» στη Σουηδία, όπου εκθέτει το διάστημα αυτό τα έργα του ο Ian λέει σχετικά με την τέχνη του: «Αυτό που κάνει είναι καταπληκτικό, υπέροχες σκηνές, λεπτομερή πορτρέτα και αστικά τοπία… Κι όλα αυτά με ένα απλό φθαρμένο τζην»!
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή:
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Δωρεάν φόρουμ | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Δωρεάν μπλογκ